Разкрити! България е №1 по уредени мачове в Европа, задминахме и Италия!


Разкрити! България е №1 по уредени мачове в Европа, задминахме и Италия!

5022 0

България е страната в Европа, където черното тото се шири най-безнаказано и в най-голяма степен е обзело футбола. Това мнение не е само на българските фенове и хората, които милеят за родния футбол. Това е изводът, който известното холандско издание "Voetbal International" си извади, след като направи обширно изследване по темата.

България е първа в черния списък на Европа, като страната ни изпреварва дори Италия, която шокира света с разкритията си по аферата "Калчополи". И това не е случайно - първи сме, защото на Ботуша все още няма убийства, свързани с уредените мачове, а в нашата страна за последните 10 години са убити 15 клубни босове, отсъжда изданието.

За българското "отличие" е спомогнал и фактът, че цял отбор бе изправен пред детектора на лъжата във връзка с черното тото. Става дума за Локомотив (София).

Нещата са зле и в Полша, където има 600 инкриминирани във връзка с рака на европейския футбол, а 350 от тях са осъдени. Сред тях е и бившият селекционер на Полша Януш Войчик.

Страните пък, които са най-добре имунизирани срещу това явление, са Русия и Холандия. Чисти са още Уелс, Литва, Шотландия, Азербайджан и Исландия.

Както е известно, в България се правят леки напъни да се сложи край на уреждането на мачове. Последният пример бе акцията на МВР, подпомогната от БФС и УЕФА, при която бяха разпитани редица играчи и съдии, а имаше и задържани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички