Историческо: жена ще ръководи срещи от Серия А от новия сезон


Историческо: жена ще ръководи срещи от Серия А от новия сезон
Снимка: GettyImages

1165 0

Мария Соле Фериери Капути ще бъде първата жена, която ще има възможността да ръководи среща от Серия А. 31-годишната Капути влиза в ранглистата на най-добрите италиански арбитри от следващия сезон и така ще има шанса да "надува свирката" в италианския елит.

Тя вече има опит с отбори от Серия А, след като през миналата година и бе поверена срещата между Каляри и Читадела от националната купа. Във въпросния двубой тя отмени три попадения, но само едно предизвика негодувание на терена и по трибуните.

Дамата се впуска в начинанието преди седем години, а само две по-късно стига до третото ниво – Серия С. По-късно преминава и през Серия Б, където дебютира заедно с Мария Марота. Само Капути обаче стига до най-елитното първество на Ботуша.

"Това е един прекрасен момент за спорта и за футболното съдийство. Тя ни носи удовлетворение от свършената работа и е едно доказателство за мястото на жените в нашия спорт", заяви Алфредо Тренталандже, председател на Съдийската комисия на Италианската федерация по футбол (FIGC).

"Новината за назначението на Мария Соле е исторически момент, но мястото й тук не е привилегия или даденост поради външни причини. Това е награда за нейния труд и последователност", добави Тренталандже.

Вижте всичко най-интересно от елита на Ботуша!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички