30-те най-добри футболисти през сезон 2021/22


30-те най-добри футболисти през сезон 2021/22
Снимка: Getty Images

12351 0

Сезонът за футболните запалянковци приключи. Сега е време за кратка почивка, след което погледите нетърпеливо се насочват към новата кампания и предстоящото дългоочаквано Световно първенство

През изминалата година мнозина футболисти намериха мястото си под светлините на прожекторите с прекрасните си представяния. Други останаха извън полезрението на широката футболна общественост или станаха повече обект на шеги, отколкото на възхищения...

Авторитетното испанско издание "Marca" се зае със задачата да оцени всеки от впечатлилите играчи, създавайки топ 100 на най-добре представилите се през изминалия сезон. Ето как изглежда Топ 30:

30 - Антонио Рюдигер (Челси)

29 - Тео Ернандес (Милан)

28 - Фабиньо (Ливърпул)

27 - Душан Влахович (Фиорентина/Ювентус)

26 - Лео Меси (ПСЖ)

25 - Фил Фодън (Манчестър Сити)

24 - Феде Валверде (Реал Мадрид)

23 - Дейвид Алаба (Реал Мадрид)

22 - Тиаго (Ливърпул)

21 - Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед)

 

20 - Родри (Манчестър Сити)

19 - Жоао Кансело (Манчестър Сити)

18 - Дарвин Нунес (Бенфика)

17 - Хюн-Мин Сон (Тотнъм)

16 - Кристофър Нкунку (РБ Лайпциг)

15 - Рафаел Леао (Милан)

14 - Луис Диас (Ливърпул)

13 - Трент Александър-Арнолд (Ливърпул)

12 - Ерлинг Холанд (Борусия Дортмунд)

11 - Бернардо Силва (Манчестър Сити)

 

10 - Садио Мане (Ливърпул)

Сенегалецът направи поредния си блестящ сезон с екипа на Ливърпул. Той изигра 51 срещи във всички турнира с "червените", в които записа 23 попадения и 5 асистенции.

9 - Върджил ван Дайк (Ливърпул)

Мърсисайдци не съумяха да спечелят така жадуваните трофеи от Висшата лига и Шампионска лига. Въпреки това обаче на възпитаниците на Юрген Клоп им липсваше по-скоро доза късмет, отколкото класа. Нидерландецът записа 51 мача, в 3 от които се отчете и с гол, а в други 5 с асистенции.

8 - Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен)

Един от най-дискутираните футболисти в последната година. Левандовски бе разочарован от факта, че не успя да спечели Златната топка, но това не повлия на невероятното му представяне. Голмайсторът се разписа цели 50 пъти в едва 46 срещи с екипа на Байерн, като добави и 7 асистенции към сметката си.

7 - Кевин Де Бройне (Манчестър Сити)

Една от суперзвездите на "гражданите" изигра пореден блестящ сезон. Белгийският полузащитник се отчете за "небесносините" с 19 гола и 14 асистенции в 45 двубоя, като бе от ключова роля за спечелването на трофея от Висшата лига.

6 - Лука Модрич (Реал Мадрид)

Лука Модрич отново показа, че възрастта не е от значение. С 45 мача, 3 гола и 12 асистенции 36-годишният халф помогна на своя Реал да триумфира в Шампионска лига и Ла лига.

5 - Килиан Мбапе (ПСЖ)

На познатото високо ниво се представи и Мбапе, който взе ролята на лидер в отбора от Париж. Французинът опъна 39 пъти противниковата мрежа, като асистира за още 26 гола на парижани. Горчивото отпадане от Шампионска лига обаче остави всичките му добри изяви на заден план.

4 - Мохамед Салах (Ливърпул)

Египетската перла в състава на тима от "Анфийлд" не успя да донесе на милионите привърженици на отбора заветните трофеи от Шампионска лига и Висшата лига. Въпреки това самият той се понрави с изявите си - 51 мача, 31 гола и 16 асистенции.

3 - Винисиус Жуниор (Реал Мадрид)

Един от новите любимци на "белите" привърженици от Мадрид. Младият Винисиус добави към сметката си за "лос бланкос" 52 двубои, 22 попадения и 29 асистенции. Бъдещето пред 21-годишния нападател изглежда светло.

2 - Тибо Куртоа (Реал Мадрид)

Ключовият играч за крайния успех на "белия балет" в Шампионска лига. Стражът бе на най-високо ниво през целия сезон, а кулминацията беше във финала срещу Ливърпул, когато спаси двуцифрен брой голове и вдигна най-ценния европейски клубен трофей.

1 - Карим Бензема (Реал Мадрид)

Голмайсторът и тотален претендент за спечелването на Златата топка. Макар и на 34 години Бензема се разпиза цели 44 пъти във всички турнири - 15 от които, в Шампионска лига. Французинът допълни невероятното си представяне с още 15 асистенции, които го превърнаха в истински лидер и главен герой в успехите на Реал през изминалия сезон.

Попада ли Бербатов сред ТОП 10 на най-готините, играли в Манчестър Юнайтед?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички