Интер ще каже чао на Европа след скандален мач


Интер ще каже чао на Европа след скандален мач
Снимка: Guliver/Getty Images

663 0

Интер е на път да се сбогува с участието си в европейските клубни турнири, защото позволи нелеп обрат от 0:1 до 2:1 при гостуването си на Саутхемптън. "Нерадзурите" имат само 3 точки от 4 мача в Лига Европа и са последни в класирането на своята група К.

"Светците" пък вече имат 7 и се изкачват еднолично на второ място, докато лидер с 9 е Спарта (Прага), който по същото време надви Апоел (Беер Шева) с 2:0, като израелците са с 4 пункта.

В този мач Интер бе воден от временния треньор Стефано Веки, който досега бе начело на младежкия състав.

Мауро Икарди изведе Интер напред в 33-ата минута с 9-ия си гол от началото на сезона и първи в Лига Европа. Самир Ханданович отново се доказа като майстор на дузпите и отрази удара от бялята точка в самия край на първото полувреме на Душан Тадич.

Словенският страж има 22 спасени дузпи в Серия А и е само на две от рекорда на друг бивш вратар на Интер - Джанлука Палиука.

Съдията даде дузпата за неволна игра с ръка на Иван Перишич, а Антонио Кандрева удари Тадич с лакъв лицето малко преди изпълнението. Изненадващо обаче той не получи червен картон за тази груба проява.

След почивката Саутхемптън излезе и започна да мачка съперника, като само великолепните спасявания на Самир Ханданович опазваха аванса на Интер. Две нелепи и доста случайни попадения обаче осигуриха заслужения обрат за "светците" само в рамките на 5 минути.

След меле в наказателното поле топката бе пратена в гредата след удар с гръб към вратата, а при добавката капитанът Ван Дайк разпечата Ханданович. В 70-ата пък центриране отляво бе пропуснато от трима бранители на Интер, а Юто Нагатомо не можа да реагира адекватно и позволи топката да рикошира в коляното му и да мине голлинията.

Серия А е пред угрозата да загуби два от четирите си участника в Лига Европа, защото по-рано през деня Сасуоло допусна също 2 гола за 5 минути в самия край и трябваше да се задоволи с равенство 2:2 с Рапид (Виена).

"Неровердите" са трети с 5 точки в може би най-завързаната Група F, където Рапид също е с 5, а Атлетик (Билбао) и Генк - с по 6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички