Интер сгази Беневенто и се залепи плътно зад Милан в Серия А


Интер сгази Беневенто и се залепи плътно зад Милан в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1358 0

Италианският гранд Интер разгроми Беневенто с резултат 4:0 като домакин в мач от 20-ия кръг на Серия А. Ромелу Лукаку отбеляза две попадения за "нерадзурите", които остават на две точки разстояние от лидера Милан в подреждането на италианското първенство.

Още в седмата минута Интер откри резултата, след като Рикардо Импрота си отбеляза автогол. До края на полувремето не паднаха повече попадения, но за сметка на това през втората част последваха нови три. Първият от тях дойде в 57-ата минута, когато Лаутаро Мартинес удвои преднината на домакините.

Десетина минути по-късно неговият партньор в атака Ромелу Лукаку също успя да се разпише в мрежата на Беневенто, като именно Лаутаро му асистира за гола. В 78-ата минута Лукаку добави още един гол на сметката си, възползвайки се от асистенция на Алексис Санчес. Нападателят вече има 14 гола в Серия А - с едно попадение по-малко от Кристиано Роналдо.

Така Интер запазва второто си място в Серия А с актив от 44 точки - на две зад лидера Милан, който по-рано днес победи Болоня. Беневенто пък отстъпи едно място заради голова разлика и вече е 12-и с 22 пункта, докато Фиорентина се качи на 11-ото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички