Интер се утвърди на върха с победа над корав съперник, Рома пак вбеси Моуриньо в Серия А


Интер се утвърди на върха с победа над корав съперник, Рома пак вбеси Моуриньо в Серия А
Снимка: Getty Images

1597 0

Италианският шампион Интер затвърди позицията си на върха в Серия А след минимален успех с 1:0 над коварния Торино. "Нерадзурите" спечелиха само с един гол, но нито за момент ситуацията за тях не изглеждаше критична и те записаха един от така наречените шампионски успехи.

Това бе и седма поредна победа за Филипо Индзаги в последния мач за 2021-ва година, с която Интер събра 46 точки - 7 повече от преследвачите Наполи и Милан, които са с по 39 пункта, но и мач по-малко. Торино пък остава 11-и с 25 точки.

В герой за "нерадзурите" се превърна неочакван играч - десният халф-бек Дензъл Дъмфрис, който вкара единственото попадение в мача в 30-ата минута, когато се възползва от асистенция на Един Джеко и стреля много премерено от наказателното поле, за да не остави шансове на противниковия страж.

В друг двубой от кръга Рома пропусна отличен шанс да доближи още повече топ 4 и след впечатляващата победа над Аталанта се издъни срещу 15-ия Сампдория, завършвайки 1:1 с него. "Вълците" поведоха в резултата в 72-рата минута чрез Шомуродов, но 8 минути по-късно Габиадини изравни.

Така Рома остава на 6-а позиция с 32 пункта от 19 мача - 2 по-малко от 5-ия Ювентус. Това бе последен мач за календарната 2021-ва година за футболистите на Жозе Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички