Интер се развихри за едно полувреме, но титлата отиде в Милан


Интер се развихри за едно полувреме, но титлата отиде в Милан
Снимка: Getty Images

3096 0

Миналогодишният шампион Интер остана на крачка от титлата в Серия А, след като класическа победа с 3:0 над Сампдория се оказа недостатъчна, за да изпревари Милан в последния кръг. И двата гранда от Милано бяха безупречни в мачовете си и така в крайна сметка Милан стана шампион, а Интер остана на втората позиция.

В 25-ата минута Иван Перишич центрира хубаво за Лаутаро Мартинес, но аржентинският стрелец не намери целта. Десетина минути по-късно отново Мартинес можеше да вкара с глава, но този път стражът на Сампдория Аудеро го отказа с брилянтна намеса.

В началото на втората част Николо Барела бе много близо до гол, но Аудеро спаси. Все пак в 49-ата минута Интер излезе напред в резултата. Иван Перишич успя да вкара топката в мрежата на Сампдория, за да поведе своите напред - 1:0!

Шест минути по-късно, в рамките на само две минути, Интер стигна до нови две попадения. Първо Хакан Чалханоглу намери Хоакин Кореа, който се разписа за 2:0, а след това отново аржентинецът бе точен за 3:0!

Интер завърши кампанията с 84 точки - на две зад шампиона Милан.

СТАРТОВИ СЪСТВИ:

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Брозович, Барела, Чалханоглу, Дъмфрис, Перишич, Кореа, Мартинес

Сампдория: Аудеро, Бережински, Ферари, Йошида, Ожело, Виейра, Торсби, Ринкон, Кандрева, Сабири, Капуто

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След изключително оспорвана борба идва време за финала на италианската Серия А. Ще стане ясен отговорът на въпроса ще успее ли Милан да спечели първа титла от над 10 годинин насам, или шампионът Интер ще защити трофея си от миналия сезон, въпреки че в последната част от сезона така и не навакса изоставането си от големия градски съперник.

"Росонерите" са лидер с 83 точки, а "нерадзурите" са с два пункта по-малко, което значи, че и равенството устройва Милан, който ще се изправи срещу Сасуоло. Интер пък ще търси успеха над Сампдория, за да съхрани надеждите си за чудо. Неговият опонент на практика не се бори за нищо, но Интер ще трябва да внимава, защото в последните три мача срещу този опонент има само една победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички