Интер респектира преследващите с убедителен успех над Дженоа


Интер респектира преследващите с убедителен успех над Дженоа
Снимка: Getty Images/Guliver

821 0

Интер записа пета поредна победа в Серия А и сериозно респектира преследвачите си. "Нерадзурите" разбиха с 3:0 Дженоа в мач от кръга и вече имат 56 точки на върха в класирането. С мач по-малко, Милан е втори с 49, а Ювентус - трети с 46. Това е трети пореден мач за Интер, в който вкарва 3 гола и втори пореден, в който бие с класика. Дженоа падна до 13-ата позиция след тежкото поражение.

Амбицираният да стане шампион тим на Антонио Конте откри резултата още в 30-ата секунда след бърза атака. Голмайстор бе Ромелу Лукаку, а асистент - Лаутаро Мартинес. Белгиецът намери десния ъгъл на Матиа Перин с изстрел с десния крак - 1:0. През остатъка от полувремето Интер създаде още няколко опасности, но не успя да си подпечата победата още тогава.

Все пак това се случи в 69-ата минута, когато Лукаку залуга трима защитници на Дженоа и подаде към Дармиан, който с диагонален изстрел проби Перин за 2:0. Осем минути по-късно преднината на "нерадзурите" стана класическа, когато и Алексис Санчес се разписа. Чилиецът го направи броени секунди след като бе влязъл в игра. Той стреля точно с глава, след като Перин изби изстрел на негов съотборник. В ситуацията имаше съмнения за засада на Лукаку, но системата ВАР показа, че попадението трябва да бъде зачетено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички