Интер продължава шампионския рейд, вкара 3 на Рома


Интер продължава шампионския рейд, вкара 3 на Рома
Снимка: Getty Images/Guliver

933 0

Въпреки че вече официално Интер е шампион, възпитаниците на Антонио Конте продължават да се забавляват на футболния терен и записаха 4-и пореден успех в Серия А. На "Джузепе Меаца" златните медалисти надделяха с 3:1 над Рома и влошиха състоянието на "вълците" преди последните 2 кръга от шампионата. 

До 20' "нерадзурите" водеха с 2:0, след като Брозович даде аванс на своите в 11', а Весино 9 минути по-късно удвои. В 31' интригата в мача все пак се завърза, когато Мхитарян се разписа за 2:1. 

Интер се затвори през второто полувреме и Рома натискаше сериозно в търсене на изравнителен гол, но единственото добро положение се отвори пред Един Джеко в 57', но топката срещна страничния стълб. 

В 90' при една от честите контраатаки на Интер се стигна до решаващ гол. Хакими даде фантастичен пас за Лукаку, който нямаше проблем да се разпише за 3:1 с 22-ия си гол за сезона. 

Интер вече е с 88 точки и, въпреки че не може да се добере до актив от 100 или повече точки, води убедително на втория и третия в класирането - Аталанта и Милан, които са с по 75 пункта. За Рома ситуацията изглежда притеснителна, защото отборът е на 7-о място и вече няма шанс за място в Лига Европа. Отборът е в спор за 7-ото място с актив от 58 точки - 2 повече от Сасуоло. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички