Вместо бонус за титлата, в Интер остават без заплати за 2 месеца


Вместо бонус за титлата, в Интер остават без заплати за 2 месеца
Снимка: Guliver/GettyImages

2183 0

Интер успя да прекъсне серията от 9 поредни титли на Ювентус в Серия А и на свой ред да сложи край на 10-годишната серия без трофей в собствената си витрина. За последно "нерадзурите" спечелиха Купата на Италия през 2011 година, а оттогава насам новият шампион нямаше никакви успехи, било то у дома или в Европа. 

За съжаление на играчи и треньорско ръководство обаче бонуси за невероятния поход към титлата няма да има. Нещо повече - в понеделник е имало среща между собственика на Интер Стивън Жанг, ръководството на тима и представители на първия отбор, на който босът е помолил футболистите да се лишат от 2 от месечните си заплати, информира "Скай Спортс". 

Преди няколко дни подобна информация излезе и в "Кориере дело Спорт", но там се споменаваше само за 1 заплата и липса на бонуси. Сега обаче се оказва, че от играчите се изисква да се откажат от две от месечните си възнаграждения. 

Причина за това е незавидното финансово състояние на Интер в следствие на пандемията от Covid-19, лишила футболните клубове от свежи финансови постъпления в последните 14 месеца. Освен това "нерадзурите" имат няколко сериозни кредита заради сериозните инвестиции в състава през последните 2-3 сезона. 

Очаква се по време на трансферното лято Интер да направи козметични промени в състава и да има нови попълнения само ако някой от важните играчи напусне. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички