Интер продължава гонитбата с Ювентус след успех над Торино


Интер продължава гонитбата с Ювентус след успех над Торино
Снимка: Gulliver/GettyImages

1514 0

Отборът на Интер победи тимът на Торино с 0:3 при гостуването си на стадион „Олимпико“. Двубоят бе от 13-тия кръг на Италианската Серия А. Провеждането на срещата бе под сериозен въпрос, заради обилния дъжд, който се изсипа над Торино в днешната вечер. Все пак мачът се игра и Интер спечели с 0:3 след голове на Лаутаро Мартинес, Стефан Де Врай и Ромелу Лукаку.

Антонио Конте бе направил няколко промени в стартовия състав, като Квадво Асамоа и Стефано Сенси получиха почивка преди важния мач на Интер срещу Славия Прага в Шампионската лига. „Нерадзурите“ организираха начален натиск в търсене на първи гол в мача. Той не закъсня е дойде в 12-тата минута. Един от редовните голмайстори за селекцията на Антонио Конте до момента през сезона Лаутаро Мартинес открива резултата. Аржентинецът отбеляза в мрежата на Салваторе Сиригу след асистенция на Матиас Весино – 0:1! Малко след попадението голмайсторът на Торо Андреа Белоти получи контузия и трябваше да бъде заменен от Симоне Дзадза. Интер продължи с атакуващата игра и в средата на първата част стигна до втори гол. В 32-рата минута бранителят Стефан Де Врай реализира след подаване от Кристиано Бираги – 0:2! Малко преди края на първата част Антонио Конте също трябва да извърши принудителна смяна, след като Николо Барела трябва да напусне и на негово място се появява Борха Валеро.

Втората част започва по същия начин, по който завърши първата. Традиционният реализатор за Интер Ромелу Лукаку покачва резултата на 0:3. Асистенцията за гола е на Марсело Брозович. Тук общо взета и малкото останала интрига в срещата приключва. Междувременно това бе 10-ти гол на Лукаку в 13 мача през този сезон. След 3-тото попадение темпото на игра леко спадна, като от Интер започнаха да мислят и за предстоящия мач срещу Славия Прага в Шампионската лига. Така срещата приключи при класическа победа за тима на Антонио Конте.

С победата Интер събира актив от 34 точки. „Нерадзурите“ продължават да са на втората позиция на точка зад шампиона Ювентус. Торино е на 12-тото място с 14 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички