Интер обърна Милан във феноменален мач на "Джузепе Меаца"


Интер обърна Милан във феноменален мач на "Джузепе Меаца"
Снимка: Gulliver/GettyImages

8000 0

Отборът на Интер успя да спечели градското дерби срещу Милан в запомнящ се мач от 23-тия кръг в Серия А. Срещата на "Джузепе Меаца" завърши при резултат 4:2 за "нерадзурите". Играчите на Стефано Пиоли поведоха с 0:2 в края на първата част след голове на Анте Ребич и Златан Ибрахимович. През втората част обаче Интер стигна до пълен обрат, след като Марсело Брозович, Матиас Весино, Стефан де Врай и Ромелу Лукаку се разписаха във вратата на Донарума.

По този начин "нерадзурите" се върнаха на първото място в класирането, след като се изравниха по точки с шампиона Ювентус, като двата тима имат по 54 пункта. Милан записва първа загуба в първенството през 2020-та година и се намира на 10-то място в класирането с актив от 32 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Милан започва по-силно първата част и достига до две положения само в рамките на две минути. Кеси и Ребич имат шансове за гол, но отбраната на "нерадзурите" се справя. В 7-мата минута топката достига до Анте Ребич, но ударът на хърватина е блокиран. В 10-тата минута топката среща гредата след удар на Хакан Чалханоглу.

Първата опасна възможност пред вратата на Милан идва в 12-тата минута, когато след центриране от корнер се получава разбъркване, но няма кой да вкара топката в мрежата. В 17-тата минута Диего Годин е оставен непокрит след центриране от корнер, но не успява да уцели вратата на Донарума. В 23-тата минута символичните домакини от Интер достигнаха до най-чистото си положение в мача, след като Ромелу Лукаку проби отдясно и намери Матиас Весино, но ударът на халфа бе спасен от Джанлуиджи Донарума.

Във втората половина от първата част играта се пренася предимно в центъра и липсват чистите положения пред вратите на Падели и Донарума. В 39-тата минута обаче Милан стига до гол топката е центрирана към Златан Ибрахимович, който я сваля с глава за Анте Ребич, а хърватинът я добутва в мрежата 0:1! Вратарят Даниеле Падели също не се намесва по най-добрия начин.

В 44-тата минута Брозович стреля отдалеч и за малко да прехвърли Донарума. Топката излиза в корнер. В края на първата част "росонерите" са близо до втори гол, след като Ребич подава отдясно, но играч на Интер избива в корнер. След изпълнението на ъгловия удар се получава разбъркване и кълбото попада в Златан Ибрахимович, който с глава наказва един от бившите си клубове - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Интер натискат в търсене на втори гол. В 50-тата минута "нерадзурите" бързо връщат едно от попаденията. Удар на Антонио Кандрева е блокиран, след което топката попада на волето на Марсело Брозович, който с красив удар отдалеч намалява резултата - 1:2! Не са изминали и две минути от попадението и Интер достига до равенството. Алексис Санчес е изведен сам срещу Донарума, след което чилиецът връща топката към Матиас Весино, който прави резултата 2:2!

В емоциите от срещата съдията Фабио Мареска показва червен картон на асистента на Антонио Конте. В 66-тата минута Милан получава възможността да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застава Ибрахимович, но изстрелът му е неточен. Малко след това Алексис Санчес сваля топката за Лукаку, но белгиецът е неточен. След центриране от корнер обаче "нерадзурите" правят пълен обрат. След центриране от корнер Стефан де Врай е точен с глава и прави резултата 3:2!

В 77-мата минута Марсело Брозович опитва отново да застраши Донарума с удар отдалеч. Две смени в състава на Милан - Кастийехо и Кеси отстъпват местата си на Рафаел Леао и Лукас Пакета. Виктор Моузес пък се появява в игра за Интер. Друга от резервите на Антонио Конте Кристиан Ериксен стреля от пряк свободен удар, но топката се отбива в напречната греда. В 88-мата минута Николо Барела бе оставен сам срещу Донарума и можеше да реши всичко в срещата, но стреля в тялото на вратаря. В следващата аката Лукас Пакета центрира към Златан Ибрахимович и след изстрел с глава на шведа топката срещна страничната греда на Падели.

"Росонерите" натискат в последните минути в търсене на изравняването. Интер пък опитва да вкара 4-ти гол на контраатака. Точно това се случва в 3-тата минута от добавеното време. Виктор Моузес центрира към Ромелу Лукаку, който с глава прави резултата 4:2!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИНТЕР: Даниеле Падели, Диего Годин, Стефан Де Врай, Милан Шкриняр, Антонио Кандрева, Николо Барела, Марсело Брозович, Матиас Весино, Ашли Йънг, Алексис Санчес, Ромелу Лукаку

МИЛАН: Джанлуиджи Донарума, Андреа Конти, Симон Кяер, Алесио Романьоли, Тео Ернандес, Самуел Кастийехо, Франк Кеси, Исмаел Бенасер, Анте Ребич, Хакан Чалханоглу, Златан Ибрахимович

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Формата на Интер леко спадна в началото на новата година, като играчите на Антонио Конте записаха серия от 3 поредни равенства в шампионата. В последния си мач от Серия А все пак Интер се върна на победния път след успех като гост над Удинезе. „Нерадзурите“ ще са без титулярния си страж Самир Ханданович, който отпада от срещата заради контузия.

Отборът на Милан се стабилизира през новата година и записа серия от 5 поредни мача в Калчото без загуба. Голям принос за прогреса на тима на Стефано Пиоли има идването на Златан Ибрахимович в отбора по време на януарския трансферен прозорец. 38-годишен швед пропусна двубоя срещу Верона през миналата седмица заради настинка, но се очаква да е на линия за сблъсъка срещу един от бившите си отбори тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички