Лепнаха етикет "хомофоб" и "расист" треньор от Серия А - вижте защо


Лепнаха етикет "хомофоб" и "расист" треньор от Серия А - вижте защо
Снимка: Getty Images/Guliver

1519 0

Старши-треньорът на Интер Роберто Манчини обяви своя колега начело на Наполи Мауро Сари за расист, а в Италия започнаха да го наричат и "хомофоб". Това идва от изказването на бившия мениджър на Манчестър Сити, че аржентинецът го е нарекъл "пед***ст" по време на мача между двата тима за Купата на Италия.

"Трябва да попитате Сари какво се случи, той е расистът. Хора като него нямат място във футбола. Той е на 60 години, трябва да се срамува от себе си. Отидох да попитам защо са тези пет минути продължение, и той ми изкрещя "педер*аст", каза Манчини пред "Скай Италия". 

"Бих се радвал да съм такъв, ако той изобщо бе мъж. Четвъртият съдия чу всичко, но не каза нищо, а накрая аз бях изгонен. Инцидентът помрачи целия мач, възмутително е. Той се опита да ме намери след мача и да се извини, но трябва да се срамува от себе си. В Англия хора като него не се допускат до терена".

Сари призна, че е прекрачил границата и се е опитал да се извини. Той оправда реакцията си с разгорещения финал на двубоя.

"Беше в края на мача, бях афектиран от червения картон за Драйс Мертенс," опита да се оправдае Сари. "Това, което казах, не бе насочено изцяло към Манчини. А се опитах и да се извиня. Дори не помня точните си думи. Надявам се да приеме извинението ми все пак", каза Сари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички