Интер изкова обрат в Бергамо и изхвърли Ювентус от топ 4


Интер изкова обрат в Бергамо и изхвърли Ювентус от топ 4
Снимка: Getty Images

1387 0

Интер победи Аталанта в голово зрелище от 15-ия кръг на Серия А. Успехът дойде след обрат и прати "нерадзурите" в топ 4, откъдето те изхвърлиха Ювентус. "Бергамаските" запазиха своята шеста позиция.

"Синьо-черните" имат 30 спечелени точки - колкото и втория Лацио, и третия Милан. На върха е Наполи с 41 пункта.

Аталанта поведе у дома в 25-ата минута чрез дузпа за грубо влизане на Стефан Де Врай. Единадесет минути по-късно Интер се върна в мача, когато Мартинес отклони с глава към Един Джеко след центриране в наказателното поле и босненецът насочи отлично, за да изравни.

През второто полувреме "нерадзурите" стигнаха до обрат благодарение на Джеко. В 56' той получи на празна врата от Димарко и без проблем прати топката в мрежата на "бергамаските" за 2:1. Тук се намеси ВАР, която провери редовността на гола, и в крайна сметка той беше потвърден.

Шест минути по-късно бившият футболист на Лудогорец Хосе Паломино "закопа" Аталанта, отбелязвайки си автогол. Той прати топката в собствената си врата при опит да изчисти.

Въпреки това, той успя да се реваншира донякъде в 77-ата минута. Защитникът засече центриране от корнер и прати топката в средата на главата хладнокръвно с глава. Повече голове в мача не паднаха и Интер си тръгна с трите точки от Бергамо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички