Има ли по-стар от Игуаин в топ 20 на най-скъпите играчи?


Има ли по-стар от Игуаин в топ 20 на най-скъпите играчи?
Снимка: Getty Images/Guliver

2967 0

Колосалинят трансфер на Гонсало Игуаин от Наполи в Ювентус за 90 милиона евро е вторият най-обсъждан през лятото на 2016 година, с изключение само на този на Пол Погба.

УТОЧНИХА ЗАПЛАТАТА НА ПОГБА, НО ИМА ОЩЕ ЕДНА ПРЕЧКА ПРЕД ТРАНСФЕРА

Калчото е разтърсено от грандиозните сделки, които въртят "бианконерите", като тази за Игуаин наистина е не само впечатляваща, но и изненадваща и пораждаща въпроси. Един от тях - този, задаван от скептиците - е стрували си да платиш 90 милиона за толкова възрастен играч?

Разбира се, Игуаин не е възрастен, но през декември ще навърши 29 години и от топ 20 на най-скъпите играчи в историята (включваме към тях Игуаин и Погба) само един е бил по-стар от Игуаин в момента на трансфера си - Зинедин Зидан.

През 2001 година тогава 29-годишният Зидан преминава от Ювентус в Реал Мадрид за 75 милиона евро. Всички останали в топ 20 са по-млади от аржентинския нападател в момента на смяната на отборите си.

Ако приемем, че Погба премине в Юнайтед, то само Игуаин и Луис Суарес (на 27 години от Ливърпул в Барселона) от топ 20 на най-скъпите играчи ще са били на повече от 24 в момента на трансфера си.

Ако приемем, че Игуаин ще осигури на Ювентус пет сезона от световна класа, то ще им излезе по 35 милиона на година - заплати и трансферна сума. Дори Кристиано Роналдо излиза по-евтино на Реал Мадрид от 2009 до 2018, когато изтича договорът му.

А колкото и да е добър, Игуаин не може да се сравнява нито със Зидан, нито с Роналдо...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички