Икарди задмина Роналдо по голове за Интер


Икарди задмина Роналдо по голове за Интер

1273 0

Капитанът на Интер Мауро Икарди записа името си в историята на клуба, след като достигна границата от 50 гола за "нерадзурите". 23-годишният аржентински нападател се разписа два пъти и собственоръчно осъществи обрата от 0:1 до 2:1 при визитата на Пескара, за да донесе първата победа на Интер през сезона.

ИКАРДИ ИЗВЕДЕ ИНТЕР ДО ПЪРВИ УСПЕХ В КАЛЧОТО

Така Икарди вече има 50 попадения на сметката си и изпревари постижението на легендарния бразилец Роналдо. Феномена прекара цели пет години на "Джузепе Меаца" между 1997 и 2002, като пристигна в клуба едва на 20-годишна възраст, но тежки контузии помрачиха престоя му.

Въпреки всичко, в едва 68 появи в игра за Интер през този период, Роналдо се разписа цели 49 пъти, докато на Икарди му трябваха 94 мача, за да реализира юбилейния 50-и гол.

Роналдо спечели Златната топка през 1997 само шест месеца след като пристигна в Интер от Барселона (за рекордните тогава 22 милиона евро), а през 2002 като играч на "нерадзурите" блесна на Мондиала в Япония и Южна Корея, като изведе Бразилия до титлата. И тази година той спечели Златната топка, а след Световното първенство премина в Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички