Игуаин спря мега сделката между Милан и Ювентус - ето и причината


Игуаин спря мега сделката между Милан и Ювентус - ето и причината
Снимка: Getty Images/Gulliver

2231 0

Нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин е на път да провали голямата сделка, която ръководствата на Милан и "бианконерите" сключиха устно във вторник през деня. Оказва се, че аржентинският ас не иска да преминава под наем, а търси директен трансфер, ако трябва да напусне Торино, информират медиите в Италия.

Голмайсторът на тима няма проблем да играе за Милан, но иска да предоговори личните си условия. В момента той получава 7.5 милиона евро годишна заплата, но иска да взима поне 9 като играч на "росонерите". Той е недоволен от факта, че трябва да премине под наем на "Сан Сиро", независимо че спортният директор на тима Леонардо е обяснил на Игуаин, че това се прави с цел клубът да няма проблеми с правилата за финансов феърплей на УЕФА.

Игуаин има предложение и от Челси, а преговорите между Ювентус, Милан и нападателя ще продължат и през днешния ден. Проблемът е, че в сделката е включена и размяната на Матиа Калдара и Леонардо Бонучи. Двамата защитници са част от трансфера, в който са включени 18 милиона евро отдаване под наем и 36 милиона евро трансферна сума през лятото на 2019 година.

Само преди две лега аржентинският ас се превърна в най-скъпия играч в историята на Ювентус, след като "бианконерите" го привлякоха срещу 90 милиона евро от Наполи. Рекордът беше счупен през това лято с идването на Кристиано Роналдо за 100 милиона евро, а именно идването на португалския ас прави продажбата на Игуаин по-лека за феновете на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички