Игуаин пропуска следващата среща на Милан


Игуаин пропуска следващата среща на Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

958 0

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо сподели на пресконференция, че нападателят на отбора Гонсало Игуаин има вероятност да не играе при гостуването на Емполи в утрешния мач на "росонерите". Аржентинецът страда от мускулен проблем и до последно ще бъде под въпрос за срещата в сряда. Той се разписа в три последователни мача за Милан в шампионата.

Гонсало има мускулен проблем, стара травма, ще видим как ще се чувства утре и ще преценим дали да го пуснем като титуляр", заяви Гатузо. Бившият футболист на Милан говори и за равенството с Аталанта в последния кръг и настоящата форма на неговия отбор. 

"Играхме по чудесен начин за 65 минути и контролирахме двубоя, но е притеснително, че позволихме на съперника да изравни в остатъка от мача с два удара към вратата ни. Играем добре, но проблемите ни идват от физическо естество. Не обичаме отворени срещи, защитниците ни се уморяват и постоянно трябва да преследваме противника по терена. Изпуснахме много точки като гост, но това рано или късно трябва да се промени.

Съгласен съм с ръководството, че целта пред тима трябва да е надграждане над шестата позиция от миналата година. Трябва да изчистим грешките си и да намерим постоянство в играта си. Приятни сме за наблюдаване, но предпочитам да сме солидни, пред това да сме атрактивни. Когато миналият сезон повеждахме в резултата, ние побеждавахме. Тази година на старта на кампанията обаче ние допускаме твърде много попадения. Когато поведем в резултата, сякаш не искаме да владеем топката повече и предаваме лесно инициативата на съперника. Ще се опитаме да бъдем по-константни“, завърши Гатузо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички