Игуаин не даде на Торино да накаже обезкървения Юве


Игуаин не даде на Торино да накаже обезкървения Юве
Снимка: Getty Images/Guliver

850 0

Ювентус спечели поредната си победа в "Дерби дела Моле" срещу градския съперник Торино с 3:1, благодарение на два отлични гола на голямата звезда в атака Гонсало Игуаин.

"Биковете" пък пропуснаха най-добрия си шанс в последните години да нанесат звучен шамар на градския съперник, защото тимът на Макс Алегри бе обезкървен от контузии, а в същото време символичните домакини се намираха в много добра форма.

Джо Харт направи феноменално спасяване при удар с глава на Марио Манджукич и секунди по-късно звездата на Торо Андреа Белоти (струващ 100 милиона евро според клаузата в новия му договор) също с глава откри резултата за радост на 2/3 от града.

В 28-ата обаче от нищото Юве изравни, благодарение на щастлив рикошет в Манджукич след центриране на Куадрадо, който позволи на Игуаин от чиста позиция да простреля Харт за 1:1.

След почивката вълнуващите мигове не спряха, а Юве бе подсилен от завръщането в игра на Пауло Дибала след дълго отсъствие поради контузия. В 77-ата минута балонен пас зад центъра бе овладян от Игуаин в наказателното поле и той между двама бранители с кинжален удар се разписа за 1:2.

Тъй като Торино бяха най-равностойни на Юве от десетилетия насам, се втурнаха да търсят изравняването, но вместо това в 93-ата минута Миралем Пянич от седем-осем метра непокрит сложи точка на спора - 1:3.

Така Ювентус събра 39 точки и временно увеличава аванса си на 7 пред Рома, който е с мач по-малко. Торино остава с 25 пункта на седма позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички