Игуаин е близо до мечтания трансфер - Наполи го продава понеделник


Игуаин е близо до мечтания трансфер - Наполи го продава понеделник
Снимка: Getty Images/Guliver

3549 0

Аржентинският национал Гонсало Игуаин най-накрая ще бъде трансфериран. Италианският филиал на "Sky Sports" е категоричен, че в понеделник следобед Джузепе Марота и част от ръководството на Ювентус ще пристигне в Неапол за финални преговори в президента на Наполи Аурелио де Лаурентис.

"Бианконерите" отиват да преговарят с единствената мисъл сделката да стане факт. За тази цел шампионите са готови на всичко и имат два плана.

Гонсало Игуаин си струва всяка една стотинка

Първият е да бъде дадена сума около 70 милиона евро плюс правата на италианския национал Симоне Дзадза. Ако този вариант бъде отхвърлен, "Sky Sports" има уверението, че Марота е получил "зелена светлина" да активира откупуващата клауза в договора на Игуаин - 94 милиона евро.

Ако се стигне до такава оферта, то аржентинецът ще се превърне във втория най-скъп трансфер в историята - след този на Гарет Бейл в Реал Мадрид (100 милиона евро).

Освен това подобен трансфер със сигурност ще означава продажба на основен футболист, защото икономическото положение на Ювентус не позволява подобна покупка. Двете имена, от които ръководството ще си избира, са Леонардо Бонучи и Пол Погба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички