Който казва, че Игуаин не струва, е абсолютен футболен лаик


Който казва, че Игуаин не струва, е абсолютен футболен лаик

2334 0

Гонсало Игуаин е едно от най-нашумелите имена на трансферния пазар, но Наполи не желае да го пусне за сума под откупуващата му клауза (малко над 90 милиона евро). Това, разбира се, е сума, която почти никой не може да плати в момента за играч, който ще стане на 29 малко преди да дойде средата на сезона. Договорът му с Наполи обаче изтича през 2018 година, което прави настоящото лято единственото, в което италианският клуб може да вземе солидна сума за своя топ голмайстор. Така че оферта в региона на 60-70 милиона би била достатъчна за трансфер.

Интерес има от много отбори, но в последно време се заговори най-усилено за Ювентус и Арсенал. Феновете и на двата отбора обаче се чудят как е възможно ръководствата да са "толкова тъпи" и да дават тези пари за този играч. Много са против подобни трансфери, но истината е, че и двата отбора имат нужда от него, а като се замисля - всеки отбор има нужда от един Игуаин.

"Недоказаният" Гонсало Игуаин се е доказал вече в три шампионата - Аржентина (с Ривър Плейт има 35 мача и 13 гола), Испания (С Реал Мадрид има 190 мача и 107 гола) и Италия (с Наполи има 94 мача и 71 гола). С националната фланелка има 30 гола в 63 мача, а тези статистики сочат само едно - Гонсало Игуаин е константа и гаранция за голове.

Единственият "минус" на аржентинския ас са честите пропуски, които прави. Това се забеляза още в Реал Мадрид, като в крайна сметка именно те натежаха в полза на Карим Бензема, когато Флорентино Перес се чудеше кой от двамата да продаде.

Този "минус" обаче е абсолютно преодолим с оглед на другите качества, които притежава Ел Пипита. Националът има ненадминато  чувство за пласиране в наказателното поле, като винаги, дори срещу най-трудните защити, той винаги намира начин да получи топката на стрелкова позиция.

Движенията му без топка трябва да попаднат в учебниците по футбол, като той е един от малкото нападатели, които могат да се открият отляво, отдясно, през центъра, да получат дълбоко в половината си и бързо да се изстрелят напред, намирайки най-краткия път към вратата, без да привлича внимание.

В почти всеки мач Гонсало има поне един сериозен пропуск, но те се дължат на това, че той постоянно е в ситуация за гол, благодарение най-вече на движението си по терена. Игуаин е бърз, техничен, има отличен дрибъл, лишен от излишни "трикчета", а в Наполи става все по-ефективен пред противниковата врата.

Гонсало Игуаин е от рядката порода играчи, които могат да поддържат постоянно ниво през целия сезон, независимо дали е в Италия, Испания или друга държава. Нападателят е от играчите, попадащи в категорията "game changer" - тези, които ти носят титлите, успехите и те изкачват на следващото ниво. И ако не вярвате в това, просто не разбирате от футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички