Хакери откраднали 2 милиона евро от Лацио


Хакери откраднали 2 милиона евро от Лацио
Снимка: Gulliver/GettyImages

2633 0

Ръководството на Лацио е станало жертва на финансова интернет схема и е платило последната вноска от 2 милиона евро по трансфера на Стефан де Врай на измамници, вместо на Фейенорд, съобщава италианският вестник Ил Темпо.

26-годишният холандския национал премина на "Олимпико" през лятото на 2014-та година срещу 7,7 милиона евро, след като се представи впечатляващо на Световното първенство в Бразилия. От Лацио наскоро получили имейл от холандския клуб с искане за последната вноска от 2 милиона, както и данни за банковата сметка, на която трябва да бъдат изпратени. "Орлите" извършили транзакцията, но от Фейенорд твърдят, че не са получавали никакви пари, нито са изпращали имейл. Според изданието разследващите органи за проследили парите до холандска банкова сметка, която обаче не принадлежи на отбора от Ередивизи. Най-вероятно измамниците са имали подробна информация за детайлите около договора по трансфера и по този начин са успели да убедят Лацио да им прехвърли сумата.

Де Врай е един от най-важните футболисти на римския клуб, но ръководството на "орлите" така и не успя да постигне договорка с него за нов договор и той ще си тръгне от "Олимпико" след края на сезона. Според различни информации интерес към бранителя проявяват Ювентус, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, но фаворит за подписа на Де Врай е тимът на Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички