Малко не достигна на Ювентус за пълен обрат срещу Байерн в Торино


Малко не достигна на Ювентус за пълен обрат срещу Байерн в Торино
Снимка: Getty Images/Guliver

1885 0

Ювентус и Байерн Мюнхен не успяха да се победят в един от най-чаканите осминафинали в Шампионска лига. Двата тима завършиха наравно 2:2, след като гостите от Мюнхен имаха комфортна преднина от 2 гола.

В 43-ра минута Мюлер изведе тима си напред и се изтегли на почивката със заслужена преднина. 10 минути след подновяването на играта баварският клуб чрез Робен удвои преднината си. Точно, когато всичко изглеждаше решено, Ювентус се върна подобaващо в двубоя. В 63-та минута домакините успяха да се върнат в мача след попадение на Дибала. В 76-та минута влезлият като резерва Стураро върна интригата в двубоя.

Първо полувреме

Още в началните минути на мача Байерн започна да атакува и първото положение в мача е именно за тях. В 4-та минута Видал застраши вратата на домакините със силен удар от около 20 метра. Малко след положението Роберт Левандовски имаше претенции за дузпа, но по-скоро неоснователни.

В 11-та минута Ювентус имаха не лошо положение, Погба успя да открадне топката в средата на терена, след което подаде на Дибала. Той от своя страна центрира на Манджукич, но не успя да я насочи и стреля в аут.

Само 2 минути по-късно Байерн отговори и като по чудо Мюлер не успя да нанесе удар точно пред вратата, след като Левандовски пропусна топката.

Първа спорна ситуация в мача, топката срещна ръката на Артуро Видал в наказателното поле при шут на Пол Погба, но сигнал от рефера не последва.

В следващите минути натискът на гостите продължи, но без да се поздравят с попадение. Чак в 43-ра минута Мюлер изведе тима си напред и се изтегли на почивката със заслужена преднина.  Робен започна атаката като пусна топката към Коста, а той върна към Мюлер, който се реваншира за пропуска си по-рано в двубоя.

Второ полувреме

10 минути след подновяването на играта баварският клуб чрез Робен удвои преднината си. Холандецът навлезе в наказателното поле по дясното крило, след пас от Левандовски, след което се освободи и успя да отбележи.

В 63-та минута домакините успяха да се върнат в мача след попадение на Дибала. До попадението се стигна след грешка в защитата на Байерн, топката се озова в краката на Манджукич, който изведе Дибала очи в очи с Нойер и нападателят не сгреши.

След попадението домакините започнаха да атакуват повече и да търсят изравнителния гол. Първо Манджукич напредна отляво и подаде на Куадрадо, който стреля, но Нойер спаси. Секунди по-късно Погба стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда.

В 76-та минута влезлият като резерва Стураро върна интригата в двубоя, след като отбеляза изравнителното попадение минути, след като влезе. Алваро Мората, който също влезе като резерва подаде с глава на Стураро, който успя да се измъкне от защитата на Байерн и да отбележи.

Последните минути на двубоя бяха доста динамични като не липсваха атаки и към двете врати, но нищо по-опасно, което да доведе до гол.

Стартови състави

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Барзали, Бонучи, Евра, Куадрадо, Маркизио, Кедира, Погба, Манджукич, Дибала

Байерн: Нойер, Лам, Кимич, Алаба, Бернат, Тиаго Алкантара, Робен, Дългас Коста, Видал, Мюлер, Левандовски

Преди мача

От 8-те мача помежду им само един е завършил наравно, а победите са 4 на 3 в полза на "баварците".

Този сезон е последен за Гуардиола начело на Байерн, както е известно той ще поеме Манчестър Сити от лятото. В Бундеслигата отборът води с 8 точки на Борусия Дортмунд и уверено крачи към титлата.

Ювентус пък е начело на класирането в Серия А, след като доскоро бяха в серия от 15 поредни победи, в последния двубой  с Болоня "бианконерите" завършиха наравно.

И двата тима  имат сериозни проблеми заради контузени играчо. Ювентус не може да разчита на Джорджо Киелини, Мартин Касерес, Алекс Сандро и Квадво Асамоа, но поне нападателят Марио Манджукич се възстанови и попадна в групата за двубоя.

Пред Пеп Гуардиола пък основният проблем е със защитата на тима, за състава отпаднаха Холгер Бадщубер, Жером Боатенг и Хави Мартинес.

Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино

Начало: 21:45 часа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички