Големи промени в Серия А от новия сезон


Големи промени в Серия А от новия сезон

885 0

Сериозни промени планира италианската футболна федерация, които са  свързани с календара на Серия А за идния сезон. Най-важната е, че по подобие на Висшата лига ще има мачове около Коледа и Нова година, а също така и по-кратък трансферен прозорец, който да приключва преди началото на сезона.

Следващият сезон в Серия А ще започне на 19 август, а мачът за Суперкупата ще бъде на 12 август, като мястото все още не е потвърдено. Следващата година ще има два междинни кръга на 26 септември и 3 април плюс одобрената формула за програма на "Боксинг Дей", така че ще има мачове на 22, 26 и 30 декември, а сезонът ще се поднови на 20 януари.

Летният прозорец ще затваря на 18 август, 24 часа преди старта на сезона в Серия А. Същото ще важи за януарския прозорец, който се очаква да приключи на 19 януари. Също така бе обявено и кога ще се играят мачовете от 27-ия кръг на Серия "А". Той беше отложен заради трагичната кончина на Давиде Астори,  а двубоите ще се играят на 3-4 април, като само датата за дербито Милан - Интер ще се реши допълнително.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички