Футболистът на Интер Артуро Видал е в болница с коронавирус, пропуска мача с Аржентина


Футболистът на Интер Артуро Видал е в болница с коронавирус, пропуска мача с Аржентина
Снимка: Getty Images/Guliver

1252 0

Чилийският полузащитник на Интер Артуро Видал получава медицинско лечение, след като дал положителна проба за коронавирус, обявиха от националния тим.

Диагнозата означава, че 34-годишният футболист ще пропусне световната квалификация между Чили и Аржентина в четвъртък. „Медицинският щаб на чилийския национален отбор подчертава, че по молба на Артуро Видал, бе обявено, че той е диагностициран с положителна проба за коронавирус“, споделиха от представителния тим на официалния си сайт.

В изявлението се добавя, че нито един от другите играчи не е дал положителна проба за вируса. Видал бе първоначално хоспитализиран с тонсилит, но тествал позитивно за COVID-19 в понеделник, се казва още в отборното съобщение.

Бившият играч на Барселона, Байерн Мюнхен и Ювентус, който бе ваксиниран срещу вируса в петък, ще пропусне световната квалификация за Катар 2022 с Аржентина и още една квалификация срещу Боливия идната седмица в Сантяго.

Заразените с новия вирус в Чили остават над 6000 дневно, като здравната система е претоварена. Вирусът е убил над 29 000 души от общо 1.3 млн. регистрирани случая в страната.

Междувременно се появиха информации, че Интер ще продаде Видал през лятото (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички