Фиорентина с късен обрат срещу жалък Милан


Фиорентина с късен обрат срещу жалък Милан

1200 0

Фиорентина продължи със силното си представяне през втората половина от сезона в Серия А, след като стигна до заслужена победа с 2:1 над Милан, въпреки че губеше с 0:1 от "росонерите".

След нулево първо полувреме "виолетовите" натиснаха и бяха близо до откриване на резултата, но поизбледнелият гранд вкара в 60'.

Скоростна контраатака отляво завърши щастливо за тима на Индзаги. Центриране от левия фланг се отби в тяло на бранител и случайно попадна на пътя на Бонавентура, който отправи много неточен изстрел от границата на наказателното поле, но топката рикошира в крака на Матия Дестро и се оплете в мрежата на „виолетовите“ - 0:1.

Финалният натиск на Фиорентина даде отличен резултат – в 83-ата минута Хоакин центрира отдясно и на далечната греда Гонсало Родригес с глава засече топката в мрежата на Диего Лопес, за да донесе заслужено равенство за домакините – 1:1.

Възпитаниците на Монтела не спряха да търсят победата до самия край и в 89-ата минута я достигнаха, като този път Мануел Паскуал предостави асистенцията за Хоакин, който прониза мрежата на Лопес за крайното 2:1 и хвърли в екстаз трибуните на „Артемио Франки“.

След късния обрат Милан стана отборът с най-много загубени точки през сезона от водеща позиция - 21 точки. Това оставя отбора на незавидното 10-о място, след като остава с едва  35 точки - далеч от местата, даващи право на европейско участие.

Фиорентина пък вече е на 5-о място с актив от 45 точки и е на 4 от Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички