Феновете на Лацио отново предизвикаха расистки скандал и разплакаха световен шампион


Феновете на Лацио отново предизвикаха расистки скандал и разплакаха световен шампион
Снимка: Getty Images

1004 0

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, призова феновете "да затворят устите на всички расисти", след като защитникът на Лече - Самуел Умтити, и съотборникът му Ламек Банда бяха подложени на расистки обиди по време на домакинския им мач срещу Лацио.

Италианският вестник Gazzetta dello Sport съобщи, че мачът е бил прекъснат за няколко минути, докато на стадиона е било направено съобщение, призоваващо скандиранията да бъдат прекратени.

Феновете на домакините скандираха името на Умтити, за да заглушат злоупотребата, а президентът на Лече - Саверио Стики Дамиани, каза, че победителят от Мондиал 2018, който е под наем от Барселона, е поискал мачът да бъде подновен. Лече спечели мача от Серия А с 2-1, а французинът Умтити напусна терена разплакан.

"Расистките обиди бяха заглушени от насърчителни припеви към нашия шампион", каза Лече в изявление. Самият Умтити публикува съобщение в Instagram, в което се казва: "Само футбол, забавление, радост. Останалото не се брои."

Инфантино показа подкрепата си за Умтити и Замбия Банда в публикация в социалните медии. "Солидарност със Самуел Умтити и Ламек Банда – нека го извикаме силно и ясно: "Не на расизма", написа той като надпис към снимки на Умтити и Банда.

А ето с какво предложение излезе Инфантино в памет на Краля на футбола - Пеле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички