Два гола на Лео Бонучи изравниха Ювентус с Лацио в Серия А


Два гола на Лео Бонучи изравниха Ювентус с Лацио в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

3134 0

Тимът на Ювентус постигна много ценна победа в, след като срази с 2:0 при визитата си Лацио в мач от 13-ия рунд на Серия А. Големият герой за „бианконерите” в италианската столица бе Леонардо Бонучи, който вкара и двата гола, които бяха от дузпи.

Първо Бонучи се разписа в 23-ата минута, а седем преди края на редовното време реализира и втората дузпа, дадена в мача за неговия отбор.

С успеха си Юве се изравни по точки с Лацио и тимът е шести, докато столичани са пети поради по-добрите си показатели. Лидерът Наполи е с 32 точки, но и мач по-малко спрямо двата отбора.

В следващия кръг Ювентус посреща Аталанта, докато Лацио има визита на лидера от Неапол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Отборът от Торино започна по-добре двубоя и в продължителен период топката беше в по-голям период у тях. Все пак първата възможност бе за Лацио, когато Фелипе Андерсон получи на границата на наказателното поле и отправи силен удар, който бе блокиран от защитник на „бианконерите“.

Натискът на торинци се материализира в попадение, след като в 23-ата минута Юве получи дузпа, а зад топката застана бранителят Леонардо Бонучи. Опитният футболист нанесе мощен удар по топката и я прати в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Пеп Рейна.

Лацио заигра по-активно и опитаха да върнат пасива си. Десет преди края на първата част Милинкович-Савич шутира силно от дистанция, но Шчесни се намеси решително. В 41-ата минута Куадрадо достави добро центриране към Алваро Мората, но опитът на нападателя бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха по-добре и втората част. В 48-ата минута Деян Кулушевски направи страхотен пробив и нахлу в наказателното поле, след което отправи изстрел в долния ляв ъгъл, но той бе слаб и Пепе Рейна улови.

Миг след това Леонардо Бонучи бе близо до второ попадение в мача, но изстрелът му с глава премина опасно близо покрай десния страничен стълб.

Последваха слаби минути от двата отбора на "Олимпико" като положенията пред двете врати липсваха. Въпреки това, Ювентус бе по-организираният отбор, който владееше повече топката спрямо "орлите".

Четвърт час преди края на срещата Мойс Кийн можеше да вкара втори гол във вратата на Пепе Рейна, но не намери целта. Десет преди края на редовното време "бианконерите" получиха втора дузпа от рефера, а зад топката отново застана Леонардо Бонучи. И този удар на опитния италианец бе неспасяем за Пепе Рейна - 2:0 за Ювентус.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛАЦИО: Рейна – Хисай, Луис Фелипе, Ачерби, Закани – Милинович-Савич, Каталди, Алберто – Андерсон, Педро, Лазари

ЮВЕНТУС: Шчесни – Пелегрини, Де Лихт, Бонучи, Данило – Рабио, Локатели, МакКени, Куадрадо – Мората, Киеза

Къде да гледаме Лацио - Ювентус?

ПРЕДИ МАЧА

Маурицио Сари ще може да разчита на почти всичко най-добро. Единственият сигурен отсъстващ е Адам Марушич, който лекува заболяване. Под въпрос е голмайсторъ на "орлите" Чиро Имобиле.

Кадровите проблеми пред Масимилиано Алегри са по-големи - аут поради различни контузии са капитанът Джорджо Киелини, Матия де Шильо, Федерико Бернардески, Аарън Рамзи и Пауло Дибала.

В последните 5 мача между двата отбора силите са изравнени - по две победи за всеки и едно равенство. За последно Лацио и Ювентус се срещнаха през март, като тогава по-силни се оказаха "бианконерите". Адриен Рабио и на два пъти Алваро Мората се рапзисаха за успеха с 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички