Два гола и асистенция на Лукаку изковаха важна победа за Интер срещу Емполи (ВИДЕО)


Два гола и асистенция на Лукаку изковаха важна победа за Интер срещу Емполи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

709 0

Интер победи отбора на Емполи като гост с 0:3 в двубой от 31-ия кръг на Серия А. И трите попадения бяха отбелязани през второто полувреме, като две от тях бяха дело на Ромелу Лукаку, а третото на влезлият като резерва Лаутаро Мартинес.

Това беше изключително важна победа за отбора от Милано, който вече 5 мача нямаше победа в италианския шампионат. Нещо повече - 4 от срещите завършиха със загуба. След победата си днес "нерадзурите" са на пето място с 54 точки, една повече от Милан. "Росонерите" обаче имат мач по-късно днес срещу Лече. Емполи пък са 15-и с 32 точки. Лукаку не се бе разписвал от първия кръг в Серия А.

Първото полувреме не предложи особено динамика и опасни положения. И заради това логично двата отбора се оттеглиха на почивката без попадения. В 13-ата минута Емполи имаше нелоша възможност чрез Бандинели, но Ханданович излезе в правилни момент и спаси удара му. Именно домакините бяха по-опасни в атаките си, докато Интер владееше повече топката. Една от малкото възможности бе за Галярдини, който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

Втората част обаче започна по мечтан начин за отбора на Симоне Индзаги, който поведе в 48-ата минута. Лукаку направи двойно подаване с Брозович на границата на наказателното поле, като белгийският нападател стреля точно в долния десен ъгъл за 0:1. Това бе и първи точен удар за "нерадзурите".

 

Малко след това пък Камбиаги опита да върне равенството, но ударът му не бе достатъчно добър. В 69-ата минута Стефан де Фрай бе близо до второ попадение, но ударът му нацели гредата. В 76-ата минута Лукаку успя да измъкне от защитниците на Емполи и стреля от границата на наказателното поле. Вратарят на домакините нямаше шанс и резултатът стана 0:2. Две минути преди края на двубоя влезлият от резервната скамейка Лаутаро Мартинес се разписа също, а асистенцията бе дело на Лукаку.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички