Болоня удари пасивен Интер и ги отказа от титлата


Болоня удари пасивен Интер и ги отказа от титлата
Снимка: Getty Images

738 0

Интер изненадващо допусна загуба във визитита си на Болоня в 24-ия кръг от Серия А. "Нерадзурите" отстъпиха с 0:1 на стадион "Ренато Дал'Ара" и вече изостават с 18 точки от лидера Наполи.

Единственото попадение в срещата вкара Рикардо Орсолини, който се възползва от грешка на именития съперник и донесе трите точки на своя тим в 76-ата минута.

Това е първа загуба за тима на Симоне Индзаги в последните 6 мача. "Нерадзурите" загубиха от Емполи на 23 януари, след което записаха 4 победи и 1 равенство. Болоня пък постигна четвърта победа в последните си 5 срещи в първенството. 

През първото полувреме Интер не може да се похвали с много положения. Най-сериозното бе това в 40-ата минута, когато удар на Лаутаро Мартинес с глава мина на сантиметри покрай вратата. "Нерадзурите" регистрираха само един точен удар за 45 минути игра.

За сметка на това пред тяхната врата бе по-интересно. В 12' Муса Бароу вкара във вратата на Андре Онана, но след преглед с ВАР голът не бе признат заради засада. Шест минути по-късно удар на Роберто Сориано нацели гредата.

Втората част започна с добър шанс за гостите, но ударът на Чалханоглу в 48' от удобна позиция се превърна в пропуск. Болоня удари съперника си в 76-ата минута, когато грешен пас на Д'Амброзио беше превърнат в атака от домакините, която бе завършена убедително от Рикардо Орсолини. Халфът овладя подаване и нанесе мощен и прецизен удар, който изведе Болоня напред в резултата.

В класирането Интер остава втори, но вече е на 18 точки зад лидера Наполи. Болоня се изкачи на седмото място с актив от вече 35 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички