"Джузепе Меаца" избухна: Късен гол и пропусната дузпа спасиха Интер срещу опашкар в последните секунди (ВИДЕО)


"Джузепе Меаца" избухна: Късен гол и пропусната дузпа спасиха Интер срещу опашкар в последните секунди (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

667 0

Интер бе напът да допусне още една грешна стъпка по пътя към Скудетото. "Нерадзурите" обаче се измъкнаха в последните секунди и победиха с 2:1 борещия се за оцеляване Верона и по този начин дръпнаха с пет точки на върха пред Ювентус, на който му предстои мач със Салернитана.

Симоне Индзаги и Интер постигнаха драматична победа

Развой на Интер - Верона

Още: Съдът оневини покойния Диего Марадона по обвинение за укриване на данъци

Двубоят започна много силно за възпитаниците на Симоне Индзаги. Още в 13-ата минута с първото си по-сериозно положение "нерадзурите" успяха да открият. Лаутаро Мартинес получи чудесен пас и с много мощен удар по земя успя да даде преднина на своя тим - 1:0.

След почивката аржентинската звезда на столичани отново прати топката в мрежата, но този път неговото попадение бе отменено след намеса на ВАР, който установи засада в организирането на нападението. В 74-ата минута лидерът в Серия А бе попарен. Томас Хенри превърна страхотен пас в страхотен гол, с което гостите съумяха да изравнят за 1:1, а краят на срещата бе епичен.

В третата минута на добавеното време на втората част домакините стигнаха до гол. Силен шут на Алесандро Бастони срещна гредата. Топката стигна до Барела, който шутира от движение. Монтипо не се намеси по най-добрия начин и изби топката право във връхлитащия Давиде Фратези, а халфът не сбърка на празна врата. Футболистите на Верона бурно протестираха след попадението, поради което и Дарко Лазович беше изгонен.

Във финалните секунди на срещата обаче бе отсъдена дузпа за гостите, тъй като Матео Дармиан извърши нарушение срещу Михаел Фолоруншо. След намесата на ВАР главният рефер посочи бялата точка. Зад топката застана Анри, чийто техничен удар срещна гредата, а при добавката топката премина покрай вратата.

Интер продължава да е лидер в Серия А с актив от 48 точки - 5 повече от втория Ювентус. Верона пък се намира в зоната на изпадащите (18-ото място) с едва 14 пункта на своята сметка.

Още: Шеметен обрат! Ювентус разпиля Салернитана и се точи за скалпа на палача на Наполи в турнира за Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милинкович-Савич бързо се умори в Саудитска Арабия, иска да се върне в Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички