Дибала: Със Сари е по-забавно, не се чувствам лидер, а важен играч


Дибала: Със Сари е по-забавно, не се чувствам лидер, а важен играч
Снимка: Getty Images/Guliver

2799 0

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала заяви, че на него и другите нападатели в тима им е "по-забавно" да играят под ръководството на Маурицио Сари. Аржентинецът призна, че не се чувства лидер и не се опитва да бъде такъв.

"Начинът, по който се ръководи отборът се промени. Сари има съвсем различно разбиране за играта. За мен и, може би, за останалите нападатели е по-забавно. Ние държим повече топката и създаваме много моменти. Това ви дава шанс да направите нещо друго, защото знаете, че ще получите още един момент. Научаваш се да играеш бързо и да атакуваш непрекъснато. Има мачове, в които създаваме 20 възможности. Можете дамо да си представите какво означава това за един нападател", коментира Дибала пред "El Pais".

"Чувствам се като важен играч, който е уважаван от феновете и моите съотборници. Но не се чувствам лидер и не се опитвам да бъда такъв. Лидерът трябва да предаде и генерира нещо положително за групата. Не е нужно да крещите или да обиждате някого, за да бъдете уважаван. Трябва да знаете кога да говорите със съотборник. Понякога не е нужно да казвате нищо. Евра, например, беше феноменален в това отношение. Или Буфон - той е джентълмен и само присъствието му впечатлява", допълни звездата. А защо Сари сравни Роналдо с аматьор вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички