Дибала обяви дали бъдещето му е свързано с Ювентус


Дибала обяви дали бъдещето му е свързано с Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

2547 0

Пауло Дибала опроверга слуховете, че ще напусне в Ювентус през лятото и изрази желанието си да остане в редиците на „Старата госпожа“ и през следващия сезон. Густаво Дибала, братът на нападателя, потвърди миналата седмица, че Пауло е искал трансфер в чужбина през лятото, а името му бе свързвано с Интер и Манчестър Юнайтед.

"Брат ми говореше от свое име, аз разговарях с клуба и Фабио Паратичи и те знаят какво мисля. Искам да остана в Ювентус и през следващия сезон, искам да продължа да играя тук. Щастлив съм и нося с гордост фланелката на клуба. Очевидно е, че Ювентус трябва да направи своя избор – да направи най-доброто от гледна точка и на треньора, който ще пристигне. Но аз искам да остана тук", заяви той.

Дибала отбеляза 10 гола през сезона, помагайки на торинци да завоюват осма поредна титла на Серия А, но титулярните му минути бяха ограничени след пристигането в клуба на Кристиано Роналдо. Аржентинецът призна, че не знае кой ще е следващият наставник на Ювентус."Клубът не знае още кой ще е следващият мениджър на тима, но ние се надяваме да е силен и да притежава необходимите лидерски качества, за да ни изведе до успехи както в първенството, така и в евротурнирите.

Сбогувах се с Алегри и му благодарих, защото той е единственият треньор, при който имах възможност да играя за Ювентус. Ние всички сме му много благодарни за свършената работа в клуба и му пожелаваме успех за в бъдеще. Феновете биха искали да ни видят да практикуваме атакуващ и зрелищен футбол, но най-важното нещо е да печелим мачове – така мисли както клубът, така и съотборниците ми“, завърши Дибала.

Междувременно италианската преса обяви кога ще бъде "подписан договорът" между Гуардиола и Ювентус (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички