Дебютен гол и вдъхновяващ Пауло Дибала: Възходът на Рома при Де Роси продължава (ВИДЕО)


Дебютен гол и вдъхновяващ Пауло Дибала: Възходът на Рома при Де Роси продължава (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1658 0

Рома победи по категоричен начин отбора на Каляри с 4:0 в двубой от 23-ия кръг в Серия А.  Пелегрини във 2', Дибала в 23' и 51' и Дийн Хаусен в 59' донесоха категоричния успех за отбора на Даниеле Де Роси.

"Вълците" направиха впечатляващ мач, като контролираха събитията от самото начало до края на "Олимпико". След победата са 5-ти с 38 точки, докато Каляри е 18-и с 18 пункта. В трите мача начело с Де Роси отборът му е вкарал 8 гола и е допуснал 2.

За Рома това е трети пореден успех след тези над Верона и Салернитана. Пауло Дибала се намира също в отлична форма - в 11 мача има 7 гола и 3 асистенции. Освен това влезе в топ 5 на най-резултатните аржентинци в Серия А със 118 гола. 19-годишният защитник Хаусен пък успя да реализира първия си гол за тима.

Иначе, двубоят започна мечтано за Рома. Още във 2' след разбъркване в наказателното поле и рикошет топката стигна до Лоренцо Пелегрини. Той отблизо разстояние се разписа за 1:0. В 23' Лоренцо Пелегрини отигра към Пауло Дибала , който се озова непокрит в наказателното поле и прокара топката зад Симоне Суфет. До края на полувремето имаше отменен гол на Ромелу Лукаку, а дузпа за Каляри бе отменена след ВАР.

И второто полувреме бе отлично за "вълците". Дибала вкара втория си гол от дузпа в 51'. 8 минути след това Леандро Паредес изпълни ъглов удар, а Дийн Хаусен засече топката с глава и я вкара в левия ъгъл. В края Лукаку бе отказан от много добро спасяване, а гол на Бове не бе признат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички