CV-то на 20-годишния Джанлуиджи Джонарума е впечатляващо


CV-то на 20-годишния Джанлуиджи Джонарума е впечатляващо
Снимка: Getty Images/Guliver

1799 0

Три дни преди да навърши 16 години Джанлуиджи Донарума получава първата си повиквателна за мач с тима на Милан. Той не взима участие в срещата, но феновете на тима знаеха, че вратарят има огромно бъдеще в тима.

Дебютът като титуляр е срещу Сасуоло през октомври 2015 година, когато той е на 16 години и 242 дни. По този начин той се превръща във втория най-млад вратар в историята на Серия А. На 17 години и 189 дни се превръща в най-младия вратар в историята на Италия. 

С изминаването на дни, месеци и години той все повече затвърждава името и добрата си форма, като малко по малко се превръща в един от най-добрите в света. 

НАЙ-МЛАДИЯТ МАЛДИНИ ИЗУМЯВА С ИГРАТА СИ НА ТЕРЕНА (ВИДЕО)

Сега на 20 години, той вече е направил и постигнал много повече, от колкото други играчи за цялата си кариера. Донарума има вече 162 мача откакто дебютира за "росонерите" и е изпуснал едва 16 срещи за три години и половина. Това колко добре се развива кариерата му се доказва от факта, че той има 53 "сухи" мрежи в кариерата си, а седем от тях са в последните десет мача на Милан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички