Числата зад безумно слабия старт на сезон 2021/22 за Ювентус в Серия А


Числата зад безумно слабия старт на сезон 2021/22 за Ювентус в Серия А
Снимка: Getty Images

967 0

Сезон 2021/22 започна ужасен начин за гранда от Италия Ювентус и след четири кръга отборът има едва две точки, като се намира на 18-о място от общо 20 тима в Серия А.

В неделя (19 септември) вечер "старата госпожа" завърши 1:1 с Милан в дербито на 4-ия кръг. Алваро Мората изведе своя отбор напред в резултата още в началото на срещата, но 15 минути преди края Анте Ребич се разписа и така точките бяха поделени.

Какво показва статистиката?

- За четвърти път в своята богата история Юве не успява да запише победа в първите четири кръга в Серия А. За последно това се случва през сезон 1961/62. 

- В 18-и пореден мач (шампионатен) Ювентус допуска гол във вратата си, а по този конкретен показател тимът е на първо място от отборите в Топ 5 на европейските първенства от месец март насам!

*Това е доста изненадващо, като се има предвид с какви защитници разполагат "бианконерите"! Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини бяха в основата на европейската титла на Италия на Евро 2020...

На 22 септември (сряда) Ювентус гостува на Специя в 5-ия кръг на Серия А и ако момчетата на Масимилиано Алегри не победят в тази среща, съществува реална възможност да заемат последоното 20-о място в първенството! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички