Чиро Имобиле слага Кристиано Роналдо в малкия си джоб


Чиро Имобиле слага Кристиано Роналдо в малкия си джоб
Снимка: Guliver/GettyImages

5218 0

От началото на 2020 година Кристиано Роналдо няма спирка пред противниковата врата и се е разписал във всеки един от мачовете на Ювентус. Нещо повече - от 1-и декември насам той има само един мач, в който не се е разписвал за торинци. В този диапазон той има 16 гола и презумциите, че португалецът е приключил с големия футбол за поредна година не се оправдават. В същото време обаче овациите в Италия са за друг нападател. 

Убийствената форма на Лацио продължава в Серия А, а зад историческата форма на "орлите" безспорно е Чиро Имобиле, който в последните два-три сезон е сравняван с виното - от година на година става все по-добър. Доказателство за това е, че до момента има изиграни 21 мача в италианското първенство, в които е отбелязал 25 гола. Това са почти половината попадения на сметката на Лацио (52), а към личната си сметка нападателят има и 6 асистенции. 

Превъзходната форма на Имобиле му осигурява поне по едно попадение на всеки 70 минути, а на всеки 56 минути той се отчита с гол или асистенция - най-добрият показател в Италия сред играчите с 10 и повече мачове през шампионата. През този  месец голаджията на римския гранд ще стане на 30 години и се превръща в поредния италиански нападател, който бележи повече голове през втората част на кариерата си. Такива бяха случаите с Лука Тони, Антонио Ди Натале и, най-скорошният такъв, Фабио Куалярела, който през миналия сезон стана голмайстор №1 в Серия А. 

В момента Чиро Имобиле е водещ реализатор в шампионата, като води с 6 гола пред втория Кристиано Роналдо и с 9 пред Ромелу Лукаку. Също така интересен факт е, че няма нито един футболист в топ 10 на голмайсторите, който е с повече асистенции от Имобиле. Чак 18-ият в подреждането (Алехандро Гомес) има повече завършващи подавания от звездата на Лацио. 

Докато Ювентус, Интер и Лацио са в бясна надпревара за Скудетото през този сезон, през изминалия уикенд битката между трите отбора остана малко на заден план, след като феновете на футбола станаха свидетели на исторически момент - нов Малдини облече екипа на Милан (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички