Чезаре Прандели похвали един от най-перспективните играчи в Серия А


Чезаре Прандели похвали един от най-перспективните играчи в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1024 0

Бившият селекционер на Италия Чезаре Прандели смята, че крилото на Фиорентина Федерико Киеза може да стане най-добрият футболист в Европа, ако играе на предпочитаната от него позиция. 22-годишният футболист има 6 гола и 3 асистенции в 23 мача в Серия А през настоящия сезон.

Младият италианския национал е свързван с трансфер в Ювентус, а Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен също се интересуват от футболиста. Чезаре Прандели, който водеше Фиорентина между 2005-та и 2010-та година смята, че най-ключовото нещо от развитието на Киеза е той да играе на предпочитаната от него позиция. „Той трябва да работи само в една посока. Става въпрос за неговата роля в отбора. Киеза трябва да се специализира в позицията, в която той се чувства най-комфортно. Ако го направи, той ще стане най-добрият играч в Европа“, каза Прандели.

До момента през сезона Федерико Киеза игра на всяка възможна позиция от атакуващата линия на Фиорентина. Той предпочита да играе на десния фланг на атаката, но може да действа и на върха на нападението. А ето какво разказа за периода под карантина заразеният с коронавирус Душан Влахович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички