Броят на пострадалите в Торино расте, 8 са с тежки с травми


Броят на пострадалите в Торино расте, 8 са с тежки с травми
Снимка: Getty Images/Guliver

1450 0

Броят на пострадалите при инцидента в Торино, след финала на Шампионска лига, вече се увеличава, твърдят италианските медии. Вече 1527 са пострадалите, а по информация на La Gazzetta dello Sport 8 от тях са ранени сериозно, а сред тях има дете, премазано от търпата.

Все още липсва официално потвърждение на причината, предизвикала хаос, но според различни източници това е хвърлена бомбичка от тийнейджър. Има и версия, че в единия край на площада се е срутила тежка метална ограда, грохотът се е разнесъл навсякъде и е уплашил хората. На площада е имало много деца, които в блъсканицата са били отделени от родителите си.

„Един млад мъж запали факла и каза, че е бомба. Тогава започна паниката. Аз изведнъж се оказах на земята“, разкри свидетел на инцидента пред „Rainews24“. Внасянето на всякакви бомбички, факли, пиратки и други подобни фенски атрибути са били забранени за внасяне на площад „Сан Карло“.

Повечето рани са нанесени от стъклата на счупените на площада бутилки, а хората са пострадали, когато са били съборени и стъпкани от тълпата. „Паднах на земята и след това поне 50 души минаха върху мен. Не знам как успях да се измъкна“, разказа друг очевидец пред „Ла Стампа“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички