Свидетели на ужаса в Торино: Сякаш "Хейзъл" се повтаряше


Свидетели на ужаса в Торино: Сякаш "Хейзъл" се повтаряше

2612 0

Някои от феновете на Ювентус, гледали финала срещу Реал Мадрид в Шампионска лига, разказаха за преживяното пред италианските медии.

"Бях там. Шокиран съм, това беше като "Хейзъл", разкрива един от феновете пред "Football Italia".

Както е известно, при трагедията на "Хейзъл", случила се на 29 май 1985 г. в Брюксел, загинаха 39 души и стотици бяха ранени. Това се случи във финала на КЕШ между Ювентус и Ливърпул (1:0).

"Чухме викове и изведнъж хиляди хора започнаха да се блъскат един в друг, за да стигнат до изхода. Всички бяхме смачкани, сред нас имаше деца, които загубиха родителите си. Не беше бомба, но изглеждаше, че е точно така, заради което настана невъобразим хаос", разкрива пред "La Stampa" друг свидетел.

"Всеки беше сам за себе си. Аз трябваше буквално да се катеря по хора, за да се измъкна", казва друг фен пред "Juvenews".

Както е известно, над хиляда души пострадаха снощи в Торино. Петима от тях са в критично състояние, сред тях е и 4-годишно дете. Версиите за инцидента са хвърлена петарда от тийнейджър в публиката и срутване на тежка метална ограда, чийто грохот е уплашил хората.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички