Бившият премиер на Италия дава съвети на треньорите си


Бившият премиер на Италия дава съвети на треньорите си
Снимка: Getty Images / Guliver

1190 0

Силвио Берлускони е посъветвал Златан Ибрахимович да „прекрати своята кариера в пика си, докато е в Милан”, а също така призна защо е привлякъл Марио Балотели и Кевин-Принс Боатенг в новия си клуб Монца.

Бившият президент на „росонерите” сега ръководи отбора от предградието на Милан и продължава да съчетава политическата с бизнес кариерата си.

Берлускони бе интервюиран от Sky Sport Italia преди неделното дерби между Интер и Милан.

„През последните няколко месеца погледах някои мачове на Интер и като жител на Милано искам да поздравя „нерадзурите”. Харесвам ги като клуб и се надявам да постигнат добри резултати”, акцентира Берлускони.

„Въпреки че казвам това нещо, в дербито аз винаги ще подкрепям Милан”, допълни милиардерът.

Преди няколко месеца имаше твърдения, че магнатът желае да привлече в Монца Златан Ибрахимович, който да помогне на клуба да влезе в елита на Италия. „Истината е такава, че исках да го взема в Монца, но най-важното е той да приключи кариерата си възможно на най-високото ниво във футбола. Мисля, че Милан е точното място за това.

В отбора на Монца има няколко лица, които са били част от Милан – включително Марио Балотели, Кевин-Принс Боатенг, както и треньорът Кристиан Броки.

„Главните герои са от основно значение, а играчи като Балотели и Боатенг винаги могат да помогнат. Винаги съм говорил това с треньорите. Например, считам, че Монца има нужда от различна схема, а Балотели от повече помощ. Нужно е да се пазим по-добре в защита и да сме по-клинични в нападение. Говорих и с Боатенг през последните дни, защото не може да пропускаме лековато дузпи. Имам вяра в Броки, откакто стартирахме в Серия С. Отне на клуба 40 години да отиде във второто ниво на италианския футбол”, завърши бившият премиер на Република Италия. А какви са изискванията на Берлускони към играчите си, може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички