Бивши футболисти на Челси в основата на безценен успех за Милан в Серия А (ВИДЕО)


Бивши футболисти на Челси в основата на безценен успех за Милан в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

831 0

Отборът на Милан се наложи с класическото 3:0 като гост на Емполи в мач от 19-ия кръг на Серия А. В основата на успеха за "росонерите" бяха бившите играчи на Челси - Рубен Лофтъс-Чийк и Оливие Жиру, които се отчетоха с по едно попадение в мача.

Развой на Емполи - Милан

Срещата започна страхотно за гостите. В 11-ата минута Рафаел Леао проби по фланга и намери по земя Рубен Лофтъс-Чийк. Англичанинът нанесе хладнокръвен, но много точен удар и откри резултата.

Още: Милан пребори Фиорентина за 20-годишен суперталант

Доминацията на "росонерите" продължи и тя бе подпечата с още един гол. В 31-ата минута Оливие Жиру се разписа от дузпа, като с това попадение той вече има над 10 гола във всички турнири за гранда от Милано. Нещо повече - французинът може да се похвали с 10+ попадения във всеки един от сезоните, в които е играл в топ 5 на Европа (от 2010/11 до 2023/24).

Още: "Джузепе Меаца" избухна: Късен гол и пропусната дузпа спасиха Интер срещу опашкар в последните секунди (ВИДЕО)

Класиката бе оформена от младока Чака Траоре. Влезлият като резерва котдивоарец се възползва от подаване на Кристиан Пулишич и реализира, за да подпечата крайното 3:0.

Милан се доближава до топ 2 в Серия А като е на третото място с 39 точки в актива си - 9 по-малко от лидера Интер. Емполи пък продължава да се бори за оцеляването си на предпоследната позиция с едва 13 пункта на сметката си.

Съдът оневини покойния Диего Марадона по обвинение за укриване на данъци

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички