Без Имобиле - толкова: Ялов Лацио рухна в края срещу Милан (ВИДЕО)


Без Имобиле - толкова: Ялов Лацио рухна в края срещу Милан (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

928 0

Отборът на Лацио не успя устиска нулевото равенство при домакинството си на Милан, в петъчния мач от Серия А. "Росонерите" спечелиха с 1:0 като гост, а треньорът на "орлите" Маурицио Сари бе дал почивка на голямата си звезда Чиро Имобиле, преди реванша от Шампионската лига с Байерн. Острието се появи в игра едва в 60-та минута, но не успя да помогне с нищо. 

По този начин Лацио на практика се прости с амбициите си за ново участие в най-комерсиалния клубен турнир. "Орлите" са едва 8-ми в класирането, със само 40 точки и мач повече от конкурентите си. Милан пък остава трети с 56 пункта. Това беше и четвъртият пореден мач, в който Лацио не успява да вкара гол на "червено-черните".

Силно начало, червени картони и колапс в края...

Домакините започнаха по-силно и можеха да поведат още в 8-та минута, но страхотен изстрел на Матиас Весино профуча покрай страничната греда. Малко по-късно римляните имаха основателни претенции за дузпа, след сблъсък на Тати Кастейанос със защитник на Милан, но не се стигна дори до преглеждане чрез ВАР.

Още: УЕФА наказа Байерн Мюнхен на едно гостуване без фенове в евротурнирите заради действията им

Постепенно „росонерите“ изравниха играта, но стигнаха до опасно положение едва в продължението на първата част. Кристиан Пулишич напредна сам и отправи хубав удар от разстояние, но Иван Проведел спаси блестящо.

Лацио - Милан

След почивката скуката тотално обхвана „Стадио Олимпико“ – положения нямаше, а мачът видимо се изнерви. Лука Пелегрини от Лацио си изкара два бързи жълти картона, в рамките на само 7 минути, и по този начин собственоръчно връчи инициативата в ръцете на Милан.

„Росонерите“ имаха териториално надмощие до края на срещата, но трудно стигаха до опасни ситуации. В 74-та минута Пулишич центрира, а Лофтъс-Чийк с прекрасно воле „запържи“ ръкавиците на Проведел. Буквално в ответната атака Имобиле пропусна от близко разстояние, но евентуалното попадение по-вероятно щеше да бъде отменено заради засада.

Още: Лацио удари звучно Байерн Мюнхен, но допусна обрат от Болоня в Серия А (ВИДЕО)

Две минути след това Рафаел Леао отбеляза от малък ъгъл, но се оказа, че по-рано в атаката именно той е бил в засада и попадението не бе зачетено.

В 88-та минута дойде и развръзката. Леао проби добре отляво, пусна по земя на първа греда, където Оливие Жиру бе блокиран от защитник, но след това топката попадна в Ноа Окафор, който от дузпата успя да отбележи, въпреки намесата на Проведел.

В допълнителното време Имобиле пропусна добра възможност, а в последната минутка Лацио остана с 8 души, след грубите прояви на Марушич и Гендузи.

Още: Момент за историята! Лацио победи, а Чиро Имобиле се изравни с легенди в Серия А (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички