Без голове, но много емоции и червени картони: Наполи с поредна грешна стъпка в Серия А (ВИДЕО)


Без голове, но много емоции и червени картони: Наполи с поредна грешна стъпка в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

970 0

Италианският шампион Наполи и Монца не успяха да се победят в мач от 18-ия кръг на Серия А, завършвайки при резултат 0:0 на стадион "Диего Армандо Марадона". "Партенопейците" за пореден път разочароваха с играта си и вече са на цели 5 точки от топ 4 на Ботуша.

Единоборство между футболисти на Наполи и Монца

Развой на Наполи - Монца

Още: Страх ли го е за поста му в Милан? Пиоли показа самочувствие

Двубоят започна силно за домакините, но първите чисти положения за тях дойдоха в края на първата част. В 34' Джакомо Распадори си създаде малко пространство пред вратата и стреля с глава след центриране от свободен удар, но топката мина покрай страничния стълб.

В последната минута от първата част Кварацхелия демонстрира невероятните си умения и проби към границата на наказателното поле, преди да отправи удар, който мина на сантиметри от дясната греда.

През второто полувреме Монца се вдигна и получи правото да изпълни дузпа в 68-ата минута. Алекс Мерет обаче улови ъгъла и опази вратата си след удара на Матео Песина от 11 метра. Само 6 минути по-късно обаче стражът на "партенопейците" бе принуден да напусне и на негово място влезе резервният страж Никита Контини.

Още: От Серия А си харесаха талант на Левски: Отдавна толкова интересен играч не се е появявал от България!

До края на срещата напрежението взе връх. В 83 след противоречие между Кварацхелия и футболист на Монца се стигна до червен картон на треньора на шампионите - Валтер Мадзари, който реши да се намеси и бе изгонен от главния арбитър. В добавеното време на мача пък наставникът на Монца Рафаеле Палардино също бе изгонен заради емоциите около сблъсъка.

Италианският шампион записа поредния незадоволителен резултат и продължава да е седми в Серия А с актив от 28 точки. Монца пък е на 11-ата позиция с 22 пункта на сметката си.

В Серия А ще отнемат лицензи на клубовете, които подкрепят Суперлигата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички