Ас на Ювентус информира клуба, че напуска след края на сезона


Ас на Ювентус информира клуба, че напуска след края на сезона
Снимка: Guliver/GettyImages

2070 0

Един от най-важните футболисти в последните 2 години за Ювентус - Марио Манджукич, е взел решение да напусне италианския гранд след края на сезона, информират италианските медии. Според информацията, хърватският стрелец е категоричен в намерението си и след края на кампанията ще премине в друг клуб.

Основните причини за желанието на Манджукич са две. Едната е, че нападателят е прекарал вече 3 сезона на "Алианц Арена" и иска да потърси ново предизвикателство пред себе си, докато се намира в добра футболна възраст. Втората пък е обвързана с желанието му да се завърне на титулярната си позиция - централен нападател.

Както е известно, хърватският нападател играе основно като ляво крило поради наличието на Гонсало Игуаин, който е и основният таран, използван от Масимилиано Алегри. Въпреки че често бележи голове точно от тази позиция, Манджукич иска да си намери отбор, който ще го използва именно като типичен №9.

Хърватинът изглежда един от многото, които ще напуснат Ювентус през лятото. Самото ръководство на тима планира чистка в състава и освежаване на редиците, тъй като доминацията на "старата госпожа" в Италия не изглежда толкова сигурна и конкурентите бавно, но сигурно настигат италианския шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички