Архитектът на Ювентус е новият изпълнителен директор на Интер


Архитектът на Ювентус е новият изпълнителен директор на Интер
Снимка: Guliver/GettyImages

1600 0

В Серия А е напът да стане интересно, след като в последните години Ювентус изгради сериозна преднина пред конкурентите си в италианския футбол. Доскорошният директор на клуба - Джузепе Марота, който беше главният виновник за привличането на играчи като Гонсало Игуаин, Пауло Дибала, Дъглас Коста, както свободните трансфери на Андреа Пирло, Емре Джан и Пол Погба, вече е изпълнителен директор на големия съперник на "старата госпожа" Интер.

След като изненадващо беше освободен от Андреа Аниели, веднага започнаха слухове за неговото преминаване в редиците на един от грандовете от Милано. В крайна сметка, точно и това се случи, като отсега нататък Марота ще има само една задача - да измисли начин, по който Интер да достигне нивото на "бианконерите".

"От днес съм част от великия Интер. Това ме кара да се чувствам много горд. Ще изпълнявам важната длъжност на изпълнителен директор. Това е важно и отговорно предизвикателство в моя професионален живот. Не се плаша. Започваме нещо ново и трябва да бъдем победители", коментира Марота.

Задачата на футболния гуру е да запази ядрото на тима и да привлече футболисти, които ще успеят да изградят основа, с която Интер отново да атакува върха в италианския футбол. Последната титла на тима датира от времето на Жозе Моуриньо начело на тима, а последният голям успех на "нерадзурите" е спечелването на Купата на Италия през 2011 година. Един от първите трансфери, по които Марота работи, е на ас на Арсенал - вижте подробности тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички