Андреа Аниели: Не сме спряли Суперлигата, футболът има нужда от промени


Андреа Аниели: Не сме спряли Суперлигата, футболът има нужда от промени
Снимка: Getty Images/Guliver

547 0

Президентът на Ювентус Андреа Аниели напомни, че въобще не се е отказал от идеята за организирането на Европейска Суперлига. Както е известно, именно Аниели бе един от най-големите привърженици да се сформира новата лига, в която да участват всички най-силни европейски клубове.

"Не мисля, че има някой, който да е доволен от настоящата система в професионалния футбол. Това, което ме изненадва, е липсата на желание да реформи в турнирите, управлението или трансферите. От 10 години се боря за промяна на системата и няма да се предам. Когато бе решено, че четвъртото място в Италия, е по-ценно от отборите от други първенства - това е с комерсиална цел, а не със спортна. Това решение също беше противоречиво, но се създаде Шампионска лига, считана за един от най-силните турнири в света", коментира Аниели на събрание на акционерите на Ювентус.

Аниели говори и за престоя на Кристиано Роналдо в Ювентус. Босът на торинци е уверен, че трансферът на португалската мегазвезда в Юве е успешен.

"Беше чест и удоволствие да имаме Роналдо в състава си. Може само да го аплодираме за това, което направи на терена. Жалкото е, че в година и половина от престоя му тук трябваше да играе на празен стадион заради пандемията. Но Ювентус е по-голям от всеки играч. Клубът е преди всичко", каза още Аниели.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички