Анчелоти се похвали, че знае тайната как се удържа Ливърпул


Анчелоти се похвали, че знае тайната как се удържа Ливърпул
Снимка: Guliver/Getty Images

1955 0

Треньорът на Наполи Карло Анчелоти заяви, че е разгадал тайната как да удържи Ливърпул. Италианският тим, воден от големия специалист, е този, който втори пореден сезон създава сериозни проблеми на европейския клубен шампион в Шампионска лига. В последния кръг на груповата фаза на турнира Наполи и Ливърпул завършиха наравно 1:1.

"Не е лесно да постигнеш равенство там. Изпитвахме проблеми, оказахме се под натиск и започнахме да се браним твърде дълбоко, но друг начин да се върнеш "жив" от "Анфийлд" не съществува. Оцеляхме и това е важното. Беше добра вечер, спечелихме точка и класирането на плейофите, както и първото място в групата, все още са в нашите ръце", коментира Анчелоти, цитиран от "Sky Italia".

"Сменихме няколко играчи, но не и основната структура на отбора. Ди Лоренцо игра по левия фланг, когато държахме топката, а в отбрана той се връщаше в полузащитата, построена според схемата 4-4-2. Ливърпул притежава огромни качества, но стават по-контролируеми, когато са принудени да играят в ограничено пространство", допълни италианският треньор. А на кой стадион ненавижда да гостува Юрген Клоп - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички