Ювентус изигра може би най-силния си мач от началото на сезона и се върна временно на върха в Серия А


Ювентус изигра може би най-силния си мач от началото на сезона и се върна временно на върха в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

1821 0

Италианският шампион Ювентус постигна категорична победа в двубой от 16-тия кръг в Серия А. „Бианконерите“ надиграха Удинезе с 3:1 при домакинството си на „Алианц Стейдиъм“. Кристиано Роналдо се отчете с две попадения за победата, а Леонардо Бонучи добави още един гол. В самия край на срещата Игнасио Пусето отбеляза почетен гол за Удинезе

Маурицио Сари взе революционното решение да започне с тримата си нападатели Кристиано Роналдо, Пауло Дибала и Гонсало Игуаин в атака. Това даде резултат и „Старата госпожа“ започна отлично срещата. Още в 9-тата минута домакините стигнаха до откриване на резултата. Пауло Дибала свали една топка в наказателното поле на Удинезе, но бранител на гостите успя да я изчисти и тя попадна на волето на Кристиано Роналдо, който откри резултата. Ювентус продължи да атакува и стигна до втори гол в 37-мата минута. Отново Роналдо бе точен, като този път в асистент за гола се превърна Гонсало Игуаин. Това бе 9-ти гол за португалеца в Серия А от началото на сезона.

В самия край на първата част „Старата госпожа“ стигна и до трето попадение. Леонардо Бонучи засече с глава центриране от корнер, след което топката рикошира в напречната греда и тупна малко след голлинията. Повторенията показаха, че кълбото е преминало линията с пълния си обем. През втората част домакините малко понамалиха темпото. Кристиано Роналдо имаше възможност да оформи своя хеттрик, но не успя да вкара. Пропуски направиха и Гонсало Игуаин и Федерико Бернардески. В добавеното време Игнасио Пусето отбеляза почетно попадение за Удинезе след грешка в отбраната на Юве.

Така Ювентус се върна на победния път след загубата от Лацио през изминалата седмица. Освен това „Старата госпожа“ се изкачи и на върха в Серия А, като събра актив от 39 точки и ще чака грешна стъпка на Интер в предстоящия двубой на „нерадзурите“. Удинезе пък остават с 15 точки на 17-тото място в класирането, като тимът е едва на 2 точки над зоната на изпадащите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички