Вече са ясни и големите фаворити за треньорския пост в Ювентус


Вече са ясни и големите фаворити за треньорския пост в Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

6353 0

Каквито бяха и очакванията, Масимилиано Алгери напуска Ювентус след края на този сезон, а новината бе потвърдена от италианския гранд. В събота наставникът и президентът на клуба Андреа Аниели ще дадат съвместна пресконференция, на която ще бъдат дадени и подробности.

Сега големият въпрос е кой ще наследи Алегри на поста в "бианконерите". Все още не може да се каже, че има крстък списък с имена, които може да поемат гранда от Торино, но медиите в Италия вече откроиха няколко специлиаста. Фаворит на Павел Недвед и Фабио Паратичи остава Антонио Конте, който за последно ръководи Челси.

Аниели обаче не е съгласен никак с назначаването, но с официалната раздяла с Алегри тази кандидатура може отново да бъде разгледана. Освен това от тима трябва да се информират и до къде са стигнали преговорите между специалиста и друг италиански отбор, с който е свързван, Интер. Смята се, че за Конте първи избор би бил Ювентус.

Изборът на Аниели е Дидие Дешан, но и шефът на Ювентус е наясно, че това е мисия невъзможна, тъй като не би се съгласил към този момент да напусне френския национален отбор. Това означава, че като кандидат номер 1 се очертава Маурисио Почетино, за когото вярват, че е правилният избор. Мениджърът на Тотнъм успя да класира отбора на финал в Шампионска лига.  Именно евентуалния успех във финала зизглежда разковничето в случая. За отбелязване е, че в договора на Почетино има записани 40 милиона евро под формата на разтрогваща клауза, които Андреа Аниели със сигурност има наум. Хосеп Гуардиола също бе слаган сред фаворитите, но самият той веднага побърза да отрече подобни спекулации.

Алегри пое "бианконерите" през 2014 година и спечели пет титли на Италия в 5-те си години престой в клуба. Той спечели четири пъти Купата на Италия и два пъти Суперкупата. Той е избиран 4 пъти за най-добър треньор на Ботуша. Бившият наставник на Милан е първият треньор в италианския футбол, който 4 пъти подред спечели златен дубъл - първенството и купата на страната.

А кой е най-подходящ да замени Алегри според звездата на тима Кристиано Роналдо вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички